Abhazya Karadeniz’in doğusunda bulunan tarihi bir ülkedir. Resmi adı Abhazya Cumhuriyeti’dir. Abhazya Gezilecek Yerler ve Abhazya Hakkında Bilgi

Abhazya Gezilecek Yerler – Abhazya Hakkında Bilgi

Gürcistan’ın kuzeybatısında yer alan ülke 1994 yılında Gürcistan Cumhuriyeti’nden ayrılmıştır. Bağımsız bir devlettir. Hala ülkede yaşayan Abhazlardan adını almış olan ülke bazı ülkeler tarafından tanınmıştır.



Abhazya Nüfusu

Abhazya’nın nüfusu yaklaşık 250.000’dir. Ülkenin Çarlık Rusyası’na bağlı olduğu zamanlarda yönetim merkezi olan Sohum bölgesinde 63 bin kişi yaşamaktaydı. Irk ayrılıklarına önem veren toplumda Ruslar, Megreller, Abhazlar, Rumlar ve Ermeniler yaşamaktadır. Megrelleri yok edebilmek için geliştirilen katliamlar neticesinde Rus, Ermeni ve Gürcü nüfusu bölgede artmıştır. Fakat Abhaz nüfusu azalmıştır.



Abhazya Önemli Şehirleri

Sohum: Abhazya Cumhuriyetinin başkenti olan şehir Karadeniz kıyısında yer alır. Bu topraklar Osmanlı’nın elindeyken Sohumkale olarak anılırdı. Sohum, tatil ve liman kentlerinden biridir. Güzel plajları, botanik bahçeleri, kaliteli otelleri ve kaplıcaları ile ünlüdür. Bir havaalanı bulunan şehirde yakın zamanda Gürcüler ile yapılan savaş nedeni ile açılan yaralar hala kapanmamıştır ve şehrin savaştan kalma tahrip edilmiş noktaları bulunmaktadır.

Gagra: Karadeniz’in kuzeydoğu kıyısında yer almaktadır. 5 km’lik bir alanı kaplamaktadır ve yeşillikler ile bürünmüştür. Yarı tropikal iklimi nedeni ile bir dinlenme yeri olarak kullanılır.

Gudauta: Abhazya’nın bir şehri ve aynı isimde olan ilçesinin adıdır. Şehir sohumdan 37 km uzaklıktadır. Karadeniz’in kıyısında Sohum kentinin kuzeybatı tarafında yer alır.

Pitsunda: Karadeniz kıyısında yer alır. Gagra’nın güneyinde bulunmaktadır. Gagra’ya 20 km mesafede olan şehir Sohum’a 80 km uzaklıktadır.



Abhazya Din ve Konuşulan Dil

Abhazya’da en yaygın din Ortodoks Hıristiyanlık’tır. Abhazya da pagan olanlarda vardır. Dünya üzerindeki Abhazların çoğu Türkiye'de bulunmakta ve islamı din olarak edinmektelerdir. Fakat Abhazyadaki nüfusun çok azı islam dinine inanır.
Abhazya resmi dil olarak Abhazca ve Rusçadır. Bölgesel diller ise Gürcüce, Megrelce ve Hemşince’dir.



Abhazya İklim/ Ne Zaman Gidilir?

Abhazya yarı tropikal bir iklime sahiptir. Bu yüzden genelde tüm yıl boyunca ılımandır. Ülkenin büyük bir bölümünü dağlar oluşturur. Ülkenin yaklaşık yüzde yetmiş beşi dağlarla çevrilidir. Bu yüzden dağların arasında kalan yerlerde hava sıcaklıkları kuzeye göre normaldir. İlkbahar aylarında ziyaret edebileceğiniz ülke yeşillik ve gölleri ile doğanın uyandığı zaman daha çok ilginizi çekecektir



Abhazya Gezilecek Yerler

Abhazya gezilecek yerler bakımından zengindir. Göl kenarlarında bulunan çeşitli tarihi yapılarda şekillenmiş tren istasyonları görülmeye değerdir. Ülkenin başkentini başlı başına gezmeniz ve oradaki tarihi ve doğal güzellikleri keşfetmeniz gerekmektedir. Ayrıca Sohum’da bulunan botanik park ile ruhunuzun tazelendiğini hissedebilir  Karadeniz’in güzel kokusunu içinize çekebilir ve Ahali Atoni Manastırında heyecanlı bir gezinti yapabilirsiniz.



Abhazya Tarihi Yerleri

Şehirlerin hepsinde çeşitli tarihi kalıntılar bulunur. Tarihsel açıdan birçok imparatorluğun bulunduğu topraklarda antik dönemden Osmanlıya kadar birçok eser ile karşılaşabilirsiniz. En ünlü tarihi yerler ise manastırlar ve saat kuleleridir.


Abhazya Gece Hayatı

Abhazya’da gece hayatı renklidir. Daha çok gençler kendi aralarında eğlenme programlarının hazırladığı bölgede gece hayatına aktif olarak katılabileceğiniz noktalar bulunmaktadır.


Abhazya Ne Yenir/ Ne içilir

Abhazya’da genelde Rus mutfağı hakimdir.  Fakat yerel Abhaz yemeklerini bulabileceğiniz mekanlarda vardır.  Yerel yemeklerden biri ahalujdur. Ahaluj bir çeşit peynirli börektir. Ekmek yerine kullanılan üçgen bir peynir çeşidi olan ve haşlanarak yenebilen abısta da tatmanız gereken lezzetler arasındadır.


Abhazya'ya Nasıl Gidilir

Abhazya’ya gitmenin en kısa yolu Rusya’nın Adler havaalanına gitmektir. Oradan Soçi’ye geçeceksiniz ve 15 km sonra Abhazya’da olacaksınız. Abhazya’ya gitmek için bir taksici ile anlaşabilirsiniz. Ayrıca Soçi’ye deniz yolu ile de gidebilirsiniz.